Alstom skal installere ERTMS i 77 ET-/X31-togsæt (Generelt)

af Jensen123, lørdag 28. marts, 2020, 11:32 (294 dage siden) @ KKLD

Det er fristende at tolke faldet fra 2016 til 2017 og 2018 som ophøret af jernbane på Aarhus Nærbane (Grenå- og Odder-banen). Men kan det være (næsten) hele forklaringen? Det kan måske være svært at finde tal for passagerkilometer fra de to strækninger. specifikt. Ellers ville det jo være nemt at regne ud.

Man kan også spørge Danmarks Statistik...
[image]


Hvordan kan det være at S-tog ikke har samme udvikling som metroen? (For det er frem til 2018, altså før M3 og M4).
Er der noget man kan ændre for at gøre S-tog mere attraktivt?


1: Tage udgangspunkt i passagerernes behov. Kør tog for at transportere passagerer og ikke for at opfylde bonusmål.

2: Tag ansvar. Hvis jeg køber en liter mælk i supermarkedet, som viser sig at indeholde en blanding af penicilinrester og skyllevand, så ville supermarkedet aldrig trække på skuldrene og sige "det er ikke vores ansvar." Jeg er kunde hos DSB. At de har en lorte leverandør kræver aktiv stillingtagen og ikke blot et skuldertræk fulgt af et et tøsefornærmet: "Det er ikke os".

3: Fyr Tony Bispeskov. Manden har ingen som helst troværdighed.


Vedrørende punkt 1 som du nævner, hvad kunne konkret gøres?


Man kunne for eksempel:

a: Man kunne for eksempel når diverse afvigelser fra normalkøreplanen planlægges, tage udgangspunkt i det normale ankomsttidspunkt i stedet for at starte til normal tid. Så kunne rigtig mange pendlere faktisk møde på arbejde til tiden.

b: Man kunne for eksempel i tilfælde af varsling af ekstremt dårligt vejr lade være med at aflyse størstedelen af togdriften 24 timer før, men i stedet varsle at man ved en given vindhastighed/snemændgde etc. vil begynde at drosle trafikken trinvis ned. Når så vejret faktisk ikke blev som varslet, så vil der stadig være anvendelig togdrift.

c: På linier med 10 minutters drift er det som oftest ligegyldigt at køreplanen er skredet, så længe toget kører og man når frem. Så det der med at smide passagererne ud på en tilfældig station for at vende vende toget midt på linien gavner kun regularitetsmålene, men meget sjældent passagererne.


Så du synes egentlig at den nuværende køreplan er fin, men håndteringen af situationer hvor den nuværende køreplan ikke kan holdes kan forbedres.

Køreplan er så mangetydig, at jeg ikke kan give et entydigt svar på det.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med takCopyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen