Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Ängelholms jernbanemuseum og Ängelholms flymuseum (Generelt)

af Rask Ingemann Lambertsen, 29/3 2020, 17:45 (1487 dage siden) @ Steff

Det er ikke særligt stort, men rummer faktisk svensk jernbanehistorie udmærket med plancher, billeder og modeller. Der er IKKE de ”store modeller” i 1:1 bortset fra ”the gate guardian”, en litra Da og indeni en lille damper. Yderligere er der et flot spor 1. En lille cafe samt bogudsalg udgør resten. I den bageste del af bygningskomplekset hører jernbanemuseet VIST NOK stadig til og der renoveres ”et og andet” bag de lukkede remiseporte.
Når besøget er overstået på en time eller to, kan man så køre til næste museum, nemlig på den gamle flyvestation F10 ved Ängelholm, ca. 15 minutters kørsel, følg skiltningen. Her er indrettet et flyvemuseum med næsten alle svensk producerede SAAB jagere og jagerbombere samt selvfølgelig motorer, sæder, uniformer, radarer. Her er også en lille cafe og udsalg, her med flymodeller, der normalt ikke kan købes i Danmark af svenske flytyper.

Barkåkre station ligger 5 minutters gang fra Valhall Park, hvori man finder Ängelholms Flygmuseum. Der er også busstoppested lige ved "døren".

Så Ängelholm er absolut et besøg værd og endda tidsmæssigt overkommeligt og husk DK kronens værdi! Er der tid til overs og hvis man kører over broen, er der et meget stort indkøbscenter klods op af motorvejen lige før kontrollen til broen.

Emporia ved Hyllie station.

--
Med venlig hilsen,
Rask Ingemann Lambertsen

I øvrigt mener jeg, at Kai Tak lufthavn bør genopføres.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak