Hvornår bliver togdriften reduceret? TRM skriver (Generelt)

af Kasper, tirsdag 31. marts, 2020, 01:56 (61 dage siden) @ larsht

Ja, nu svarer jeg lige på mit eget indlæg, for nogle gange skal man jo se det, før man tror det. Så i dag så jeg det med mine egne øjne:

Forhistorie: For at tilpasse sig S-togs svingende minuttal, begyndte Nordsjællands Lokaltog ved sidste køreplansskift at svinge med i takt - dvs 6 minutter tidligere lørdag+ søndag i forhold til ma-fr. Og I Helsinge svinger busserne 320R, 380R og 390R med - altså også 6 minutter tidligere lørdag + søndag.

Nu har vi Corona-plan - fint nok, for der er kun få passagerer. Men derfor behøver det vel ikke blive idiotisk.

Jo - for nu kører Lokaltog efter weekend-køreplan på hverdage - dvs minuttal 28 fra Helsinge mod Hillerød. Og busserne kører stadig med de normale minuttal - så de ankommer frejdigt til Helsinge henholdsvis 28, 31 og 31.

Og jeg var der i dag - 9.28 og så det ske for mine øjne. Men selvfølgelig - hvis det nu er blevet et formål i sig selv, at få så få som muligt til at benytte kollektiv trafik, så er det jo ganske snedigt.

Bare synd for dem, som faktisk er afhængige af kollektiv trafik...


Fra i dag kører busserne efter lørdagsplan mandag-lørdag, så der var lidt mangler i din argumentation.

https://dinoffentligetransport.dk/nyheder/faerre-afgange-i-busser-og-lokaltog/

Hvis du går lidt ned i det link du selv har sat ind kan du under punktet "Se hvilke linjer der kører som normalt" se at 320R, 380R og 390R kører uændret (som en normal hverdag).
Det er kun ruter i Københavnsområdet som er gået på lørdagsplan fra i dag (med enkelte undtagelser).
Ruter udenfor Københavnsområdet er gået på ferieplan (også med enkelte undtagelser). Hvis den pågældende rute ikke har ferieplan i køreplanen kører den som en normal hverdag.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Sønderjyske jernbaneminder
Sønderjyske jernbaneminder
Uwe Hänel fortæller her om sin barndom i Sønderjylland i 1940erne og sin interesse for jernbaner. Hukommelsen fejler ikke noget, når Uwe fortæller om de forskellige lokomotivtyper, tog gennem Jernbanegade i Sønderborg, gasværket osv.
 Læs artiklen 
Odsherreds Jernbane 1899 - 18 maj - 1924
Odsherreds Jernbane 1899 - 18 maj - 1924
Her er tekst og billeder fra jubilæumsskriftet "Odsherreds Jernbane 1899 - 18 maj - 1924", der fortæller om banens forhistorie, anlæggelse og første 25 år. Skriftets annoncer er udeladt men findes i PDF-versionen i Jernbanen.dk´s arkiv.
 Læs artiklen 
Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen