Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Roskilde - Glostrup - Ellebjerg - Lufthavnen - Malmø? (Generelt)

af andersj, Aalborg, 7/4 2020, 23:48 (1477 dage siden) @ Jakob S Engbaek

Jeg fandt en avis et par uger gammel om at Roskildes borgmester havde været til møde hos trafikministeren for at sætte turbo på direkte tog Roskilde Kbh lufthavn Kastrup er der så sat tiltag igang, samtidig ville borgmesteren have sat Stog til Roskilde på vågeblus, er det så sket?
Med venlig hilsen

Simon
Hedehusene


Hvad med at fortsætte til Malmø? Muligheden for at pendle mellem Vestegnen, Ørestad og Malmø synes jeg er meget oplagt. Der er på Vestegnen at arbejdspladser og arbejdsstyrken er, som kan have nytte at pendling til og fra Malmø,

Man kan jo også pendle den relation ved at skifte i Lufthavnen. Problemet ved at køre til Malmö er at det er dyrt (afgift) og at kapaciteten i Malmö er begrænset. Det er derfor at Skånetrafiken satser på at køre så store tog som muligt så "sjældent" som muligt når de overtager driften i december 2022. Altså 4 tog i timen med 3 ET eller ER2 togsæt. Behovet Roskilde-Lufthavnen ligger nok på et enkelt togsæt.

Lasse fra Bombardier har tidligere præsenteret en idé med batteritog Faxe/Rødvig-Køge-Roskilde-Københavns Lufthavn. Her passer kapaciteten i togene nok bedre, samtidig med at der kan oplades gennem køreledninger Køge-Ølby samt Roskilde-Københavns Lufthavn.

--
Mvh Anders


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

E-maskinernes sidste tid på Sjælland
E-maskinernes sidste tid på Sjælland

Denne artikel af Henrik Madsen udspringer af en brevveksling vedrørende tenderen til DSB E 978, der i mange år henstod på Godsbanegården. Artiklen fortæller om de sidste E-maskine ture i 1. distrikt og lidt om Kong Frederik den IX´s begravelse.

Læs mere

Svenska-lok

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak