Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Lindholm: Nu med nyt sporskifte (Jernbanen i dag)

af jaer, 11/4 2020, 11:58 (1447 dage siden) @ Lasse Duusgaard

Jeg vedhæfter et billede meget lig det du har taget, men med lidt mere closeup af den krumning som Thomas har opdaget. Jeg synes det ser ud til at sporskiftet har den krumning som spor 1 havde i forvejen. Så det er meget interessant om det er muligt at passere sporskiftet med de 120 km/t ligegyldigt hvilket spor man skal ind på/ud af.

Det kan på svellerne ses, at sporskiftet har to drev, hvilket betyder, at det kan være et 1:12, 1:14 eller 1:19-sporskifte. Tælles afstanden mellem drevsvellerne, ligner det et 1:19, hvor der kan køres med 100 km/t i afvigende gren. Skal der køres hurtigere (120 km/t), så skal man op i et større sporskifte (1:26,5).

/Jan


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Tagcloud

nattog liggevogne sovevogne spisevogne barvogne postvogne rejsegodsvogne styrevogne dobbeltdækkervogne remise maskindepot station banegård hovedbanegården IC2 IC3 IC4 godstog persontog materieltog arbejdstog Nærumgrisen veteranbaner jernbanefotos jernbanebilleder Movia rangerlokomotiv havnebane industrispor skinnebusser Øresundstog intercity intercitytog intercitylyn tog DSB Arriva Lokaltog
Indsend billeder

Lokomotivfabrikker

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak