Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Kørsel uden ERTMS på ERTMS-strækninger (Jernbanen i dag)

af Rail, 3/5 2020, 12:35 (1426 dage siden) @ Frank Poulsen

Det mest spændende er, hvordan man vil afvikle festivaltrafikken når Lokaltog overtager kørslen mellem Køge og Roskilde. Næste år er det jo dem der ene og alene kører på den strækning.


Der er vel ikke meget ændring, det er jo ikke selve infrastruktur Lokaltog overtager. Men kun kørslen. Strækningen er lige så meget Banedanmarks som hidtil. Så det er jo ikke meget anderledes end da DSB kørte der.

Tjo men i dag kan DSB jo selv bestemme at aflyse egne tog og erstatte dem af Festivaltog. Hvad vil Lokaltog sige til at DSB kommer og vil aflyse deres tog - hvis det sker igennem en kanalansøgning til Bane, så vægter Lokaltog højest!

I øvrigt giver det nok heller ikke så meget mening mere at DSB står for kørslen. DSBs dieselmateriel er under udfasning og selvom der nok går næsten 10 år før den sidste IC3 er taget ud af drift. Så er Desiro væk allerede næste år og ME er væk til Festivallen om to år. Så skal DSB indsætte IC3 og IC4 til Festivaltog, så giver det vel lige så god mening at Lokaltog indsætter deres Lint som Festivaltog. Til den korte strækning passer de nok også bedst! De direkte tog til København vil så nok forsvinde i samme ombæring.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak