Analyse af batteri-/brinttog i Region Sjælland+Hovedstaden (Generelt)

af Peer Pedersen @, torsdag 21. maj, 2020, 07:39 (394 dage siden) @ andersj

Desværre har jeg oplevet, fået fortalt om et utroligt svineri og manglende korrekt vedligeholdelse af batterier både ved DSB og Metroen samt andre steder, hvorfor jeg har sendt nedenstående til flere politikere og arbejdstilsynet, både miljøet og medarbejderne samt drift effektiviteten lider under de nuværende forhold.

Batterier en uundværlig miljø bombe.
Store batterier til drift af batteridrevne køretøjer af alle typer er meget dyre og stærkt forurenende i produktion og vedligeholdelse. Batteridrevne køretøjer er for eksempel gaffeltruck der kører i store lagerhaller, pakketerminaler og lignende samt arbejdskøretøjer og maskiner på kirkegårde og lufthavne, tog med mere.
Drift batterier skal lades hyppigt fra en lade stander samt efterfyldes med vand der fordamper fra batterierne på grund af den store belastning ved ladning og derved opståede varme, der får vandet til at fordampe.
Ladningen skal foregå i velventilerede lokaler på grund af de syreholdige dampe der opstår omkring batteriet, disse er meget giftige og der kan være fare for eksplosion, hvis ventilationen ikke er i orden.
Desværre er det meget almindeligt at påfylde vand på batterierne direkte fra en kande eller slange, hvor brugeren står hen over batteriet og derved udsættes for fare samt er der ofte både vand og slam fra støv og blade imellem polerne på batterierne, hvilket skaber mulighed for at batterierne konstant aflader og hyppigere skal lades samt at levetiden kraftigt forkortes. Batteri eksplosioner kan være meget kraftige, de kan skade både bygninger og mennesker i deres nærhed. Overfyldning af vand betyder at syreholdigt vand flyder ud over gulvet og eventuelt ned i kloakken, hvilket er farligt og ulovligt.
For lidt vand på et drift batteri gør batteriet til en tikkende bombe samt mindsker effektiviteten og levetiden, derfor bør efter fyldning og rengøring foregå hyppigt på en forsvarlig måde. De lovpligtige isolations stykker imellem polerne på batterierne bør være monteret korrekt for at undgå eksplosion og utilsigtet afladning.
Vel vedligeholdte batterier øger drift tiden og mindsker risikoen samt sikre at maskine og medarbejder kan arbejde mere effektivt og billigere.
Både miljøet, medarbejderen samt virksomheden vil have glæde af vel vedligeholdte batterier i rene omgivelser.
Peer Pedersen
Baggersvej 43
3300 Frederiksværk


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak







Copyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen