InterCity flyvebåd (Generelt)

af shipmik, tirsdag 30. juni, 2020, 14:37 (4 dage siden) @ Jens Hansen
redigeret af shipmik, tirsdag 30. juni, 2020, 15:03

Der var også lige historien om Flyvefisken, en Westamarin-bygget flyvebåd, som blev chartret af D/S Øresund (DSB-ejet) og Difko til at sejle mellem Aarhus og København direkte med 50 knobs fart. Det gik i nogle måneder fra november 1992 til februar 1993. Det blev aldrig nogen succes.


Bent Mikkelsen

Her runder Flyvefisken molerne i Aarhus havn i disen 30. november 1992 med 25 knobs fart. Udgående fra Aarhus ses cementtankskibet Norden på vej til cementfabrikken i Rørdal/Aalborg.

[image]


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Sukkerkogeriet Odense
Sukkerkogeriet Odense
Sukkerkogeriet Odense åbnede i december 1873 som en af de første sukkerfabrikker i Danmark. Sydfynske Jernbaneselskab forestod i starten driften på fabrikken indtil man selv begyndte at indkøbe brugte lokomotiver. Her er historien om Odense Sukkerfabrik.
 Læs artiklen 
Erindringer fra stationen i Grindsted
Erindringer fra stationen i Grindsted
Aage Knudsen fortæller om dagligdagen som DSB-ansat på Grindsted station i 1960´erne. Læs bl.a. om ekspedition af rejsegods, rangering med brunkulstog, privatbanerne samt forskellige anekdoter fra det daglige arbejde med både gods og passagerer.
 Læs artiklen 
Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen