Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Skitse til en ambitiøs strategi for jernbanen 2030-2050 (Trafikpolitik)

af My1201, 4/7 2020, 11:21 (1364 dage siden) @ kme

Skitse til en ambitiøs samfundsøkonomisk optimal strategi for jernbanen 2030-2050


Gudfaderbevares...Det eneste jernbanen ikke har brug for en endnu en syltekrukke for hvor godt det kan blive om 30 år. Den slags idioti har vi haft siden 70' erne (jeg minder om af elektrificering af hovedbanerne blev vedtaget af folketinget i 1979...).

Det der er brug for er akut, aggressiv handling NU. Fyr DSB som monopol og sælg Lyn- og IC dækningen på auktion i denne valgperiode. Ryd Banedanmarks direktionsgang og hyr kun nye folk under 35 med mindre de har exceptionelle kompetencer. Hold trafikministren personlig ansvarlig, om nødvendigt med en rigsretssag. Så kan det være vi slipper for de der karrieretrafikministre. En trafikminister sidder som bekendt kun 22 måneder i gennemsnit inden han render af pladsen og især ansvaret. Det må stoppe.

Vi kan ikke bruge 2050-planer til noget som helst - andet end en stensikker afvikling af kollektiv trafik. Jeg vil se en 2023-plan der holder. En udviklingsplan vel at mærke, ikke en afviklingsplan igen.

Efter 2050 er der kun hovedstrækninger tilbage i Danmark.
Resten er lukket og erstattet af enten selvkørende køretøjer eller individuel transport.
Bruges yderligere et stort mia. beløb på at få skinner over Kattegat vil færre vælge toget mellem landsdelene da antal afgange må forventes halveret mellem København/ Fyn og den sydlige halvdel af Jylland.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak