Tog typer (Generelt)

af Scharfenberg, torsdag 09. juli, 2020, 09:47 (29 dage siden) @ Jens Hansen

Vi må dog konstatere at da DSB lancerede deres Fremtidens Tog, var det "samme tog til alt trafik". Det holdt så ikke så længe.

JH

Når alle Fremtidens Tog er leveret i 2030, vil der på F&R i store træk være to togtyper: Eltogsæt og EB+DD. Nye vogne vil primært betjene tysklandstrafikken, og derfor holder jeg dem ude af ligningen.

I Jylland og på Fyn vil man derfor fra 2030 primært møde eltogsæt (regional, IC og ICLyn) og på Sjælland eltogsæt (regional, IC og ICLyn) og DD (regional).

Så det er stadigvæk langt hen ad vejen (på den lange bane ;-) ) planen, at 'one size fits all'.

Så man må vænne sig til, at det fremover bliver standsningsmønsteret og aviser, snack mv. der differentierer, om det er regional, IC eller ICLyn. Og ikke så meget materiellet.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Svenska-lok
Københavns Frihavns-Aktieselskab
Københavns Frihavns-Aktieselskab
Historien om Københavns Frihavn med fokus på det rullende materiel fra 2-koblede damplokomotiver over Triangel traktorer til tidligere DSB MH rangerlokomotiver. I artiklen er der endvidere links til mange billeder af materiellet.


 Læs artiklen 
Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen