Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Tog typer (Generelt)

af Scharfenberg, 9/7 2020, 13:43 (1381 dage siden) @ Lasse Toylsbjerg-Petersen


I f.eks. Holland har man tildelt NS (den statslige operatør) en kontrakt på 15 år - frem til 2040. Den har de private operatører selvsagt klaget over - afgørelsen kan også få betydning for Danmark.

https://www.railjournal.com/passenger/main-line/regional-operators-appeal-ns-15-year-co...

Som en lille detalje så betaler NS vist en afgift til staten for at beholde trafikken, så det er ikke et udbud som sådan...
/Lasse

Den fjerde jernbanepakke består overordnet af tre dele: en ”governance søjle”, en ”markedssøjle” og en ”teknisk søjle”. Governance-søjlen sikrer adskillelse mellem infrastruktur og jernbaneselskab og har længe været gennemført i Danmark.

Markedssøjlen åbner rigtignok op for mere fri trafik, hvor passagerernes rettigheder og vilkår sættes i højsædet.

Medlemsstaterne kan dog fortsat indgå kontrakter med jernbaneselskaber uden udbud, hvis kontrakten indeholder præcise bestemmelser om kvalitet og effektivitet. Det er krav, som mange kontrakter om offentlig servicetrafik opfylder allerede i dag. Det er således fortsat op til regeringen og Folketinget, om den vil indgå en forhandlet kontrakt med DSB, eller om den vil sende hele eller dele af jernbanetrafikken i udbud.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Jernbanebøger

Broer og baner til Frederikssund

Broer og baner til Frederikssund. Pris 340 kr.

Læs mere
Maribo Sukkerfabrik
Maribo Sukkerfabrik

A/S Maribo Sukkerfabrik blev grundlagt i 1896 af Storkøbmand C. A. Quade i Maribo og to store københavnske firmaer. Allerede to år senere blev fabrikken solgt til De danske Sukkerfabrikker og i denne koncern fungerede fabrikken frem til nedlæggelsen i 1963.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak