Hvorfor er Fredericia et jernbaneknudepunkt? (Generelt)

af Svend @, torsdag 09. juli, 2020, 16:33 (72 dage siden) @ kme

Er der nogen der kan forklare hvorfor Fredericia blev et jernbaneknudepunkt? Det virker mærkeligt for byen ligger mærkeligt. Der er ikke en naturlig forbindelse til ret meget. Kolding er da meget mere naturlig til at binde øst-vest og nord-syd trafik sammen. Jeg ved godt at Snoghøj-shunten er af nyere dato (~25 år) men den kunne da bare være anlagt for 100 år siden.

Vejle ville også mere naturlig med nord-syd forbindelse (til Aarhus/Aalborg) og forgrening til Herning/Struer.

Men jeg kan ikke se hvad Fredericia har at byde på bortset fra en masse skinner, men det jo et hønen-ægget problem. For os der skal til Kolding/Esbjerg/Sønderborg/Hamborg er Fredericia bare en plage.

.
Se på et Danmarks-kort og bemærk hvor Fredericia ligger i forhold til Fyn. Jernbanen skulle helt klart betjene den østlige del af Jylland, der hvor der boede mennesker og skulle samtidig anlægges, hvor det var økonomisk muligt også i forhold til terrænforhold. Du henviser til store byer, som set ikke fandtes dengang: Herning og Esbjerg...... så ja, der er forklaringer.

--
Svend

[image]


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen