Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Jernbanebro kollapset i USA (Generelt)

af cslundsten, 30/7 2020, 22:17 (1338 dage siden) @ esni

Men er afsporinger på ikke-krumt spor uden sporskifter og lignende ikke meget sjældne?

Sporskifter - især de modgående - har en vis tiltrækningskraft på afsporinger. Der er ingen modgående sporskifter i nærheden men der er et modgående sporskifte og en overkørsel.

Og er der andre muligheder end defekt spor eller defekt køretøj? - og begge dele har noget med vedligehold at gøre?

Ikke nødvendigvis. Vedligehold - og regler for det - begrænser sandsynligheden for uheld. Men forhindrer dem ikke. Mest sandsynlige årsager til en afsporing inde midt i et tog plejer at skulle søges i skinnebrud eller fejl på hjul(-leje). Næppe i at broen er faldet sammen under toget som den oprindelige påstand var - med reference til en artikel der sagde at det afsporede tog havde revet broen ned. Men det kommer der nok en rapport om.

Mvh
Carsten Lundsten


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billige jernbane T-shirts

Hectorrail

Tagcloud

nattog liggevogne sovevogne spisevogne barvogne postvogne rejsegodsvogne styrevogne dobbeltdækkervogne remise maskindepot station banegård hovedbanegården IC2 IC3 IC4 godstog persontog materieltog arbejdstog Nærumgrisen veteranbaner jernbanefotos jernbanebilleder Movia rangerlokomotiv havnebane industrispor skinnebusser Øresundstog intercity intercitytog intercitylyn tog DSB Arriva Lokaltog

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak