Jernbanebro kollapset i USA (Generelt)

af Niels Bak, lørdag 01. august, 2020, 21:55 (2 dage siden) @ My1201

De store amerikanske jernbaneselskaber er med en enkelt undtagelse offentligt noterede aktieselskaber.
De bliver i debatten fx på diverse jernbanefora ofte kritiseret for at tænke alt for kortsigtet for at tækkes det næste kvartalsregnskab og markedets reaktion på det. Jernbanedrift er et langsigtet og meget kapitalintensivt forretningsområde, så kortsigtede krav til afkast passer rigtig dårligt til branchen, og det har ført til kritik for overdrevne besparelser og deraf følgende manglende vedligeholdelse og ustabil drift. Afsporinger og andre uheld er ikke usædvanlige.
UP, som det her handler om, er dog ikke det selskab, som har stået forrest i skudlinjen, og det har også investeret en del i især deres hovedlinjer de senere år. Blandt andet er næste hele linjen fra Los Angeles gennem Arizona til Texas blevet gjort dobbeltsporet. Så vidt jeg kan se er den nedstyrtede bro, som går nord-syd, dog ikke en del af hovedlinjen (der løber øst-vest syd om Phoenix, som Tempe er en østlig forstad til).
Så manglende vedligehold eller i det hele taget infrastruktur som er vel ude over sin projekterede levetid er bestemt ikke usandsynligt. Men det kan ikke endeligt afgøres før der kommer en havarirapport.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen