Hvor er MZ 1439 (Generelt)

af Niels @, Aarhus, mandag 03. august, 2020, 19:46 (47 dage siden) @ Niels

Endnu en gang godaften i forummet

Man bør jo altid være lidt kritisk overfor egne konklusioner og forsøge dem efterprøvet af andre - specielt når de sker på baggrund af en tysk tekst, og at det er omkring 45 år siden, man sidst blev udsat for tyskundervisning af lektor Daugbjerg på Aarhus Statsgymnasium - kort sagt: jeg er blevet i tvivl om, hvorvidt nedenstående betyder, at NEG er den egentlige ejer af MZ 1439, eller at en anden (måske Dan Behr?) ejer lokomotivet.
Måske nogle af forummets mere tyskkyndige kan hjælpe.

Der står - som tidligere anført:
Die NEG-eigenen Lokomotiven. Betyder dette at NEG ejer dem, eller betyder det bare, at det er NEGs "egne" lokomotiver - altså lokomotiver, der kun står til rådighed for NEG?

Videre står der nemlig på siden med data for de enkelte lokomotiver ved MZ 1439, at "NEG ist nur Fahrzeughalter". Betyder Fahrzeughalter i denne sammenhæng, at NEG blot forvalter MZ 1439, og at en anden er den egentlige ejer?

Google Translate er hér - som i mange andre tilfælde - ikke til megen hjælp, og jeg har sjældent min gamle tysk-dansk ordbog med i sommerhus;-) .

Håber som sagt, at en mere tyskkyndig kan træde til og afklare, hvad der er op og ned i dette.

På forhånd tak

Niels H

--
Niels


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Svenska-lok

DSB plakat 1937

DSB plakat 1937
DSB plakat 1937 af
Aage Rasmussen
Pris: 249,- kr.
 Køb 
3 flyttefirma tilbud
Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen