Hvor er MZ 1439 (Generelt)

af andersj @, Aalborg, mandag 03. august, 2020, 19:59 (47 dage siden) @ Niels

Endnu en gang godaften i forummet

Man bør jo altid være lidt kritisk overfor egne konklusioner og forsøge dem efterprøvet af andre - specielt når de sker på baggrund af en tysk tekst, og at det er omkring 45 år siden, man sidst blev udsat for tyskundervisning af lektor Daugbjerg på Aarhus Statsgymnasium - kort sagt: jeg er blevet i tvivl om, hvorvidt nedenstående betyder, at NEG er den egentlige ejer af MZ 1439, eller at en anden (måske Dan Behr?) ejer lokomotivet.
Måske nogle af forummets mere tyskkyndige kan hjælpe.

Der står - som tidligere anført:
Die NEG-eigenen Lokomotiven. Betyder dette at NEG ejer dem, eller betyder det bare, at det er NEGs "egne" lokomotiver - altså lokomotiver, der kun står til rådighed for NEG?

Videre står der nemlig på siden med data for de enkelte lokomotiver ved MZ 1439, at "NEG ist nur Fahrzeughalter". Betyder Fahrzeughalter i denne sammenhæng, at NEG blot forvalter MZ 1439, og at en anden er den egentlige ejer?

Fahrzeughalter = Den der har brugsretten over køretøjet og bruger det for egen regning.
Fahrzeugbesitzer = Ejer af køretøjet.

Eksempelvis hvis man leaser en bil så er leasingtageren "Fahrzeughalter" mens leasingselskabet er "Fahrzeugbesitzer".

Den tyske ordbog siger: "jemand, der die Verfügungsgewalt über ein Kraftfahrzeug besitzt und es für eigene Rechnung gebraucht".

--
Mvh Anders


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen