Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Lunds Letbane - også grøn (mere og mindre O.T.) (Generelt)

af Niels Munch, 7/8 2020, 16:51 (1351 dage siden) @ LHJ

(Praeterea censeo Carthaginem esse delendam ;-) )


Kære L.H.,

[image]Hvad f..... har Carthago gjort dig, L.H.? Eller er det bare, fordi sætningen indeholder to for latinsk grammatik karakteristiske størrelser, nemlig formen gerundiv (delendam) og konstruktionen akkusativ med infinitiv (Carthaginem esse), hvorfor den har været yndet som illustration af latinlærere?

Eller fordi udtrykket nu som før bruges om en holdning, der stædigt fastholdes, lidt ligesom i denne anekdote om biskoppens fortørnelse derude i den stråtækte, hvor lille Lars i religionstimen ikke kunne besvare hans inkvisitoriske spørgsmål om, hvem der havde væltet Jerikos mure. "Det var ikke mig", sagde Lars og blev ivrigt støttet snart af degnen, snart af præsten, hvofor biskoppen tog sagen til sognefogeden, der også mente, at "hvis lille Lars siger, det ikke er ham, så er det altså ikke ham. Men hvis det er så meget om at gøre med de dersens mure, skal vi da nok stå for genopførelsen".


[image]Den grønne farve i Lund er i øvrigt den, som Skånetrafiken anvender på bybusser, som f.eks. her:

[image]Skånetrafikens Van Hool "BRT" nr. 3011 (set bagfra skønt næsten ens i begge ender) ved Malmö Centralstation 23.09.2018 (nm).

Ja, jeg har vist dette billede før, men jeg ofrer - af mere eller mindre personlige grunde - kun få kilobytes på BRT, men gerne flere på LRV.

Og i tryg forvisning om, at dette forum ikke blot rummer dansklærere, sender jeg de bedste weekendhilsener.

[image]Niels


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak