Hvorfor lige netop 17 m. mellem flugtvejsskilte? (Generelt)

af Niels @, Aarhus, søndag 09. august, 2020, 14:17 (46 dage siden) @ larsht


Hvis tallet snarere er 16,6666666 giver det mening at sige der er 6/100meter eller 60/km - og så er tallene da mere runde :)

Ja, sådan noget morsom talgymnastik var jeg også ude i, men det gav ikke rigtig den store mening, og den videre søgning på nettet efter svar har vist, at disse flugtskilte produceres med forskellige læseafstande: fra 17 - 32 meter, så dér har vi i hvert fald noget af svaret: det er læseafstanden på de valgte skilte, som i Metroens tunneller af betinger de 17 meter.
Men tilbage står stadig spørgsmålet: er der en specifik grund til, at man har valgt netop 17 meter som læseafstand og ikke f.eks 20 meter.
Har det noget med tunnelelementernes bredde at gøre, er det noget med læselighed i en røgfyldt tunnel, er det noget med krumningen på tunnellen og rette synslinjer eller hvad.
Måske er det lidt for nørdet at fortsætte med at lede efter svar, men det kunne da være morsomt, hvis én eller anden sidder inde med svaret og kan offentliggøre det;-)

Venlige hilsner

Niels H

--
Niels


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Østre Gasværk
Østre Gasværk
I jernbanekredse er Østre Gasværk mest kendt for sin unikke jernbane og de 3 små engelske sadeltanklokomotiver, der i over 70 år skubbede kulvogne op til de store retortovne. Her er historien om Østre Gasværk med fokus på værkets interne jernbane og det rullende materiel.
 Læs artiklen 

Jernbanebøger

Internationale tog via Øresund
Internationale tog via Øresund
Pris 180,- kr.
 Læs mere 
Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen