Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Samspil 2030 - Et Østjylland, der hænger sammen (Trafikpolitik)

af Niels Munch, 27/8 2020, 08:43 (1338 dage siden)

Nyhedsbrev fra Aarhus Letbane den 26.08.2020:

"Samspil 2030
Et Østjylland, der hænger sammen

Visionen for den højklassede kollektive infrastruktur i Østjylland, Samspil 2030, er netop blevet godkendt i Letbanesamarbejdet. Parterne står sammen om en fælles østjysk plan til forhandlingerne om en ny statslig infrastrukturplan. Bæredygtig mobilitet og mindre trængsel på vejene er nøgleord i visionsplanen, hvor Letbanen spiller en central rolle."

.....

"Letbanesamarbejdet består af de otte østjyske kommuner, Aarhus, Favrskov, Norddjurs, Odder, Randers, Silkeborg, Skanderborg og Syddjurs samt Region Midtjylland og Midttrafik. I fællesskab har parterne den fælles mission at etablere højklasset kollektiv infrastruktur i Østjylland. Letbanens etape 1 har været det første skridt i denne etablering."

F.eks. om udbygning af Letbanen kan læses:

"Letbanestrækningerne Aarhus Ø-Brabrand og Lisbjergskolen-Hinnerup er allerede i færd med at blive undersøgt (læs her). Derudover rummer den nye vision to afgreninger videre fra Brabrand-strækningen – fra Hasle Torv nordpå mod Aarhus Universitetshospital, hvor strækningen går gennem tætte boligområder, og fra Hasle Torv og vestpå til Tilst, hvor der også er tætte boligområder samt kommunens største kollegie."


Læs hele "Samspil 2030" her: https://www.letbanen.dk/nyheder/nyheder/2020/40-samspil-2030/ .


M.v.h.
Niels


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak