Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Samspil 2030 - Et Østjylland, der hænger sammen (Trafikpolitik)

af andersj, Aalborg, 27/8 2020, 10:27 (1331 dage siden) @ Niels Munch

Det er sådan en plan der vil være 1000 gange mere relevant at gennemføre inden man overhovedet begynder at overveje projekter som en Kattegatforbindelse.

Aarhus er på vej til at bryde sammen trafikalt. Projekterne i Samspil 2025 og nu 2030 er så latterligt billige, når man sammenligner med de 20 mia. kr. bare en enkelt minimetro-linie i København koster, og som ingen har nogen problemer med og som ikke løser nogle trængselsproblemer ind og ud af København.

Man kan få letbane til Hinnerup, Aarhus Ø, Brabrand og Hasselager samtidig med en ny regionalbane til Silkeborg for under det halve af hvad en minimetro-linie i København koster.

Der er også stadig mange fans på borgen af en 20 mia. dyr Hærvejsmotorvej som ifølge flere analyser absolut ingen trængselsproblemer løser. Men lur mig om ikke man sagtens kan finde de penge...

Jeg er godt klar over at kommunerne i København selv finansiere en stor del af metrobyggeriet gennem grundsalg, hvilket bare igen skaber det problem at metroerne stopper ved kommunegrænsen selvom der også er stort behov for højklasset offentlig transport til og fra områder i eksempelvis Hvidovre Kommune.

--
Mvh Anders


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Norske lokomotiver
Norske lokomotiver

Her er en oversigt over alle norske lokomotiver, fra det første damplokomotiv, der blev sat i drift på privatbanen Norsk Hovedjernbane i 1854, til de nyeste el- og diesellokomotiver hos CargoNet og CargoLink. Listen inkluderer også NSBs smalsporede damplokomotiver.

Læs mere
Svenska-lok

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak