EB ankomst (Generelt)

af QN903Qnr0779, tirsdag 15. september, 2020, 22:32 (9 dage siden) @ Niels Munch

Jydske Vestkysten g.d.:

https://jv.dk/artikel/dsb-s-nye-elektriske-lokomotiver-er-ankommet-til-danmark .

En redelig artikel!


Nej, en gang sludder. Han skriver (sorry for langt citat):

"Godkendt forventes de at blive efter testkørsler i den kommende tid. Der må forventes omfangsrige testkørsler, da der er tale om en typegodkendelse af en helt ny type lokomotiver – i hvert fald i Danmark. Det går ikke helt så nemt som ved en ny type bil, der må køre i alle EU-lande, når den er godkendt i et EU-land. For selv om sporvidden er den samme i de fleste EU-lande, og de røde og grønne farver i signalerne grundlæggende har samme betydning på alle jernbaner i Europa, så er der stadig mange ting, som ikke stemmer overens. De nye EB-lokomotiver leveres med det nye fælleseuropæiske ERTMS-signalsystem installeret, men da det endnu kun er taget i brug på få jernbanestrækninger i Danmark – og ingen af dem er elektrificeret – så er de nye lokomotiver også udstyret med en såkaldt STM-boks, som kan oversætte det hidtil benyttede danske ATC-systems signaler til lokomotivets anlæg, så det vil bremse automatisk, hvis det nærmer sig et signal, som viser stop. Og det skal naturligvis afprøves, om det virker."

Alt dette er afprøvet - men naturligvis med en anden operatør end DSB, for så havde det været håbløst. Så DSB begynder muligvis forfra selv. Og skyder som sædvanligt sig selv i foden.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen