Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Guldager st. - om tegninger, kassation og arkitekter (Generelt)

af LHJ, 17/9 2020, 16:51 (1309 dage siden) @ UTJ

Om det er Holsøe eller Arboe er for landstationernes vedkommende lidt diffust - det er en standardtype til Jysk-Fynske Jernbaner og hvis ikke Rigsarkivet havde smidt standardtegningerne ud i 2003 havde vi kunne finde ud af det egentlige ophav til udformningen - så dem i arkivet inden den store udsmidning gik i gang, men fik ikke kopier af dem (desværre).


Hmmm ..., "i 2003" ... - var det ikke på Museumschefens "vagt" i Rigsarkivet?
Nå, jeg kan nu ikke forestille mig, at han har haft noget med det at gøre. Men ærgerligt er det da under alle omstændigheder. I dag ville man vel i det mindste have skannet tegningerne, inden man kasserede dem, sådan a'la Københavns Kommunes byggesagsafdeling, selvom den sag just heller ikke nødvendigvis blev håndteret særlig godt.
Omvendt kan man jo ikke gemme alt ...

I det grønne hefte "Fredningsværdier i DSBs stationsanlæg" (eller noget i den retning) fra 1996 tilskrives bygningen Ths. Arboe, og brugen af rundbuer er da også noget, der går igen i bygninger, der ubestrideligt er fra hans hånd. Men i praksis har der nok været et betydeligt "overlap" på arkitektkontoret.

God aften til alle!
/LH


Hele emnet:

 RSS Feed af emne


Billige jernbane T-shirts

De jydske Skærvefabrikker
De jydske Skærvefabrikker

De jydske Skærvefabrikker var en af Jyllands største producenter af sten og grus til især Statsbanernes mange anlægsarbejder i 1930´erne. Ved Balle på Djursland blev der etableret sidespor til Ebeltoftbanen, og opført adskillige skærveværker med tilhørende smalsporsbaner.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak