Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Også nattog i oplægget! (Generelt)

af Niels Bak, 23/9 2020, 00:18 (1303 dage siden) @ bastholm

Det er værd at bemærke at sprogbrugen omkring nattogsplanerne er noget mere lunken end dagtogene. Der er lagt en masse forbehold ind om hvorfor det kan være svært at få økonomi i nattogene. Det er der ikke ved dagtogene, hvor det bare er ren begejstring.

Nu er det hele et ideoplæg, som skal en tur gennem EU-vridemaskinen. Mit gæt et, at hvis noget af det nogen sinde bliver til noget, så er det med de lavthængende frugter først - altså især dagtogene.

Og selv om jeg personligt gerne så begge dele, så ville det hånden på hjertet også være det vigtigste, at vi igen fik et mere sammenhængende net af internationale tog i det centrale Europa. Det er noget amputeret, at man fra Danmark ikke har direkte forbindelser længere end til Hamborg.

Hvis først et dagtogsnetværk er oppe og køre og oplægget får ret i at der er et voksende marked for længere togrejser, så skal der nok begynde at dukke nattog op også. Men det ville være ærgerligt, hvis det hele strandede på, eller blev voldsomt forsinket af diskussioner om nyt nattogsmateriel, finansiering af underskud etc. etc.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

DSB ME1529
ContecRail

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak