Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Avatar

Regionen vil ikke have DSB tilbage til Frederikshavn (Generelt)

af Thomas Boberg Nielsen ⌂, Spor 44, Godsbanen, Aalborg, 24/9 2020, 07:03 (1304 dage siden) @ andersj

Nu vil Region Nordjylland desværre nægte DSB at vende tilbage, og dermed vil det sandsynligvis permanent være slut med fjerntog nord for Lindholm


Nordjyske Jernbaner og deres diseltog er ved at udarte sig til en ny skandale, der i årevis har kunnet iagttages mange andre steder i landet: Dieselkørsel under el-ledninger.

Nordjyske Jernbaner kører ganske vist på "naturgas", der dog viser sig at være "diesel" lavet af naturgas. Naturgas er absolut ikke CO2-neutralt.

Hvis jeg husker ret: Banedanmark har indgået bindende kontrakt med en leverandør om elektrificering til Frederikshavn. Hertil kommer EU-kravet om elektrificering til Hirtshals. Inden NJ får set sig om, kører de rundt med dieseltog under el-ledninger.

Batteri-tog kan komme til at spille en rolle København-Lindholm-Frederikshavn, hvor det køres på el København-Lindholm og batteri Lindholm-Frederikshavn.

I øjeblikket minder NJ meget om DSB for 100 år siden: Køreplanen tilrettelægges efter, hvorledes man kan lave de "smarteste" omløb, og ikke efter kundernes behov (direkte el-drevne landsdels-togforbindelser til/fra Vendsyssel kombineret med el-drevne regionaltog Hobro-Hirtshals/Skagen).

Med venlig hilsen

Thomas Boberg Nielsen


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak