Hurra for hyldevarer! (Generelt)

af tgpsen, fredag 25. september, 2020, 11:08 (64 dage siden) @ andersj

Det finns idag UIC-perronghöjd, som alltså är standardiserad. Jag vågar inte säga hur många danska stationer det är som håller detta mått.


Jeg har ikke lige en offentlig kilde ved hånden, men så vidt jeg forstår er det stadig en stor del af de danske stationer, der har en lavere perronhøjde, nok til at det var et problem i forbindelse med anskaffelsen af de nye vogne, Talgo er på vej til at bygge for DSB.


Der findes i Europa to standard perronhøjder, 76 cm og 55 cm. Talgo-vognene leveres til 76 cm, mens den perronhøjde man har valgt som standard i Danmark er på 55 cm (gælder dog ikke ved s-banen).

De nye vogne bliver faktisk det første nyindkøbte jernbanemateriel i Danmark siden IR4 der ikke har mindst en dør med niveaufri indstigning i 55 cm.

Perronhøjder på den statslige jernbane kan ses i bilag 3.6A+B her: https://www.bane.dk/da/Jernbanevirksomhed/Data-om-infrastrukturen/Netredegoerelser/Netr...


Så hvad kunne man indvende mod en standardhøjde på 76 cm til et 'S-tog til provinsen og over Øresund' projekt?


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen