Avatar

S-tog dagstimer Linje E forlænget til Birkerød (Generelt)

af Michael Deichmann ⌂ @, Gribskov kommune, fredag 25. september, 2020, 13:44 (36 dage siden) @ Jensen123

Jeg har ikke kunnet finde nogen omtale af de af dig omtalte shuttlebusser. Eller synes du bare det lyder smart?

Næh, jeg omtalte dem heller ikke som et faktum, men der er jo en del år til det hospital er færdigbygget. Der har jo allerede været pilotprojekter ved andre hospitaler med førerløse busser (var det ikke ved Skejby) så når åbningen nærmer sig kunne det da sagtens tænkes at Hillerød Kommune taler med Movia om at etablere en sådan shuttlebus. Der er masser af tid til at se på dette :-D

Nu gik jeg så også ind og kiggede lidt på Banedanmsarks prospekt, og stationen lægges ganske rigtigt syd for Overdrevsvejen og det giver selvfølgelig lidt mening idet man så ikke skal ud at skabe plads imellem sporene til perronner.
[image]
Dette billede afslører jo også en anden og vigtig rolle for dette nye trinbrædt, nemlig pendlerstation for Hillerøds omegn.
Efter at Carlsbergvej i Hillerød er blevet bebygget på arealet mellem vejen og banen er det skralt med stationsnære P-pladser. Der er nok kun det halve af hvad der tildligere var, og det er så P-pladsen ved Teglgårdssøen. Der anlægges tydeligvis en ret stor P-plads ved stationen som så kommer til at aflaste Hillerød station.
Og hej - er der ikke flere steder i Jylland hvor man også har eller vil lave trinbrædder ved det centrale sygehus? Vejle falder mig lige ind. Et er at jyderne får alle motorvejene, men skal de nu også være forbeholdt de hospitalsnære standsningssteder?
(ironi kan forekomme).

--
Venligst

Michael Deichmann

[image][image]


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen