Litra EB (Generelt)

af jacobchristensen, lørdag 26. september, 2020, 21:25 (28 dage siden) @ Rail

Fidusen er at det matematiske udtryk er skabt i 1800-tallet med brug af det latinske ord. Og at et lokomotiv er en bærer / carrier er jo en naturlig association. Ligeledes at der har siddet en mængde ingeniører og lavet matematiske beregninger.

https://en.wikipedia.org/wiki/Euclidean_vector

Og GM (eller rettere: det konsulentfirma, der lavede navnet) var nok inde på noget af det samme da Vectraen blev navngivet.

Så har Vectron jo også en discountudgave - hvis et lokomotiv ellers kan være discount - ved navn Smartron https://www.mobility.siemens.com/global/en/portfolio/rail/rolling-stock/locomotives/sma...

Men måske trådstarteren egentlig tænkte på nogle af de øgenavne danske lokomotiver og andet materiel har i udlandet: MX og MY går under navnet gammeldanskar i Sverige - for vi drikker jo alle bitter til morgenmaden i svenskernes fantasi. Tyskerne taler om Rundnasen og Nohabs, mens IC3 bærer kælenavnet Gumminase. Det er nok pænere end det svenske “elefantröv”. Og mærkenavnet Flexliner er helt glemt, ligesom at ET/X31 egentlig hedder Contessa hos Bombardier.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen