Udlicitering af jernbanen i Danmark (Generelt)

af steenth, tirsdag 06. oktober, 2020, 19:17 (23 dage siden) @ Vollensir

Hej

Kom til at tænke på, hvad er formålet og ideen med at udlicitere og privatisere jernbanetrafikken ????

Var det ikke meget mere nemmere, enkelt og logisk at det kun var et stort firma der drev jernbanetrafikken. I stedet for flere mindre firmaer.

Det er store firma nutildags som byder ind på togdrift. Fx Arriva har også andre aktivitet, som busdrift og togdrift i andre lande. Så der skal ikke være specielt stor stab for at drive organisationen. Problemet med store firmaer, hvis de ikke får en pres, så glemmer de at tilpasse sig.

Hver operatør her sin egen direktion, bestyrelse m.m. Det koster jo også penge. Og det er næppe småpenge der er tale om.

Arriva har kun en togdirektør ud over dem, som har busdrift i Danmark. Bestyrelsen i et datterselskab har ikke den store betydning, hvis lægger den aktivitet i moderselskabet.

Ved forsinkelser/aflysninger m.m. Hvem har skylden og hvem skal betale til hvem.

Det er an på kontrakt med udbyder - som er Transportministeriet. Det er princippet ingen forskel om DSB eller en anden udbyder. Reelt er problemet udbudsformen, som Arriva var underlagt denne gang, ikke var positiv over for alternative måder at håndtere de betingelser, som var sat. Der var desværre kun fokus på pris.

Er Danmark helt ærligt ikke for lille et land til alle de operatører på skinnerne, selv kunderne kan ikke finde ud af det.

Det er an på hvordan man indretter det. Takstsystemet vil ens uanset hvem der er operatør ved et udbud. Det bliver mere interessant, når der kommer operatør, som bruger reglerne i fri trafik. Det kan ændre markedet... Tjekkiet fx har fået flere og bedre tog ud af det.

Ved godt at EU og flere politiker syntes det er alletiders at udlicitere det hele, men de rejser jo heller ikke selv med toget....

Den påstand kan man godt kommer med, når man er imod...


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

DSB plakat 1937

DSB plakat 1937
DSB plakat 1937 af
Aage Rasmussen
Pris: 249,- kr.
 Køb 
3 flyttefirma tilbud
3 flyttefirma tilbud
Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen