Udlicitering af jernbanen i Danmark (Generelt)

af Poul Berild, onsdag 07. oktober, 2020, 17:28 (16 dage siden) @ Vollensir

Det handler om politik, det er derfor ikke nødvendigvis sund fornuft. Det som mange glemmer er at statsbanen er en del AF samfundet og ikke en del I samfundet. Når en statsbane, om det er DSB eller DB, BR eller andre statsbaner, gør noget dumt eller smart så er fordi samfundet har en interesse der i. Læs om Schweiz og deres historie, og man forstår hvorfor man ikke kan sammenligne deres jernbaner med andre.
Jernbanen er teknologi og teknologi er altid et kompromis, tilsæt så politik som er det samme, og du har en statsbane. Er udlicitering godt?? Det er mere et spørgsmål om ideologi end virkelighed, for der er fordele og ulemper. Men skal en statsbane være en succes så skal trafikministeren føre trafik politik og ikke al muligt andet politik, men så har samfundet ikke samme glæde af statsbanen. Hvad ville Randers være hvis ikke samfundet havde givet Scandia eneretten til at levere til statsbanen?
Fordomme er der mange af, og vi dansker er desværre dygtige til den med ” de andre gør det meget bedre”, samt ” med hvad vi ved i dag, så skulle vi ikke havde gjort sådan i går”


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Svenska-lok

Danske privatbaner

DSB E991 1
Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen