SJ B 1429 med (svensk) ATC (Jernbanen i dag)

af Niels @, Aarhus, søndag 11. oktober, 2020, 10:20 (12 dage siden) @ Niels Munch


De problematikker, du berører vedr. ERTMS/ETCS (og faktisk også CBTC), er behandlet i rapporten "Muligheder for veterantogskørsel efter ibrugtagning af nye signalsystemer" udgivet af Banedanmark og Danske Veterantogs Fællesrepræsentation i august 2020, og hvortil der blev linket i denne tråd: https://www.jernbanen.dk/forum/index.php?id=158962 .

Hej Niels

Endnu en gang tak for din henvisning - og denne gang til en rapport, som jeg ikke har været opmærksom på, og som jo i høj grad giver svar på mange af mine spørgsmål.

Allerførst, er det jo godt at læse, at det rent faktisk betragtes som en mulighed at køre veterantogskørsel på hele det danske jernbanenet, og at der også er kompetente folk, der arbejder på en løsning, hvad enten det bliver et fuldt ERTMS/ETCS-system, S-banens CBTC, det franske system Next/EVC, som er under udvikling eller noget helt tredje...?
Dernæst er der jo det svar, som nok alle godt vidste er det afgørende, nemlig det med økonomien. Det lyder rasende dyrt, så staten eller nogle af de velbeslåede fonde må vist til de store lommer, hvis projektet skal blive til virkelighed.

Venlige hilsner

Niels H.

--
Niels


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen