Trussel mod CBTC udrulning (Generelt)

af steenth, fredag 16. oktober, 2020, 19:52 (15 dage siden) @ Michael Deichmann
redigeret af steenth, fredag 16. oktober, 2020, 20:49

Ingeniøren har en artikel i denne uge (bag betalingsmur) om at CBTCs brug af 6Ghz til WiFi kommunikation skal lægges om, da disse frekvenser internationalt er fastsat til brug for næste generation af generelle WiFi netværk.
Der har angiveligt været noget diskussion imellem Siemens, DSB, Banedanmark og ministeriet om hvem der skulle vige for hvem, men ministeren har nu skåret igennem og besluttet at det er CBTC der må finde nogle andre frekvenser.

Man har opgivet at påvirke den internationale tildeling af frekvenser, da kun S-tog var i klemme på international plan. De andre CBTC brugere frekvenser i nærheden. Men man har justeret lidt brug på frekvenserne, så der bliver en hul til jernbanebrug, som S-tog og andre CBTC brugere kan bruge.

Umiddelbart lyder det i mine ører som noget af et bump på vejen. Man skifter ikke lige frekvens på sådan noget udstyr over-night!

Og jeg forstår egentlig ikke hvorfor det københavnske CBTC system åbenbart er alene om dette da det jo er et hyldevareprodukt??

Er der nogen der kan bidrage med lidt baggrundsviden?

Artiklen bruger på de 2 udvalgsspørgsmål:
https://www.ft.dk/samling/20191/almdel/KEF/spm/505/index.htm
https://www.ft.dk/samling/20191/almdel/KEF/spm/506/index.htm
Det er den sidste som er vigtigst for det tekniske:

Komiténotat til Folketingets Europaudvalg om frekvenserne - det er hvad man vil gøre i EU:
https://www.ft.dk/samling/20191/almdel/EUU/bilag/909/index.htm

S-tog bruger nu 2x20 Mhz, men der er tildelte 10 Mhz, som fortrinsvis skal bruges til banebrug og man må "låne" fra frekvenser, som også skal bruges til transmission imellem biler, hvor de 10 Mhz dog fortrinsvis skal bruges til banebrug og kun bruges af biler, hvis der ikke er noget trafik. Men jeg ved om der er nogen, som bruger de frekvenser til biler.

Der er mere teknisk rapport her:
https://www.ecodocdb.dk/download/cc03c766-35f8/ECC%20Report%20302.pdf

Og endnu en rapport:
https://www.ecodocdb.dk/download/19a361a9-d547/CEPTRep071.pdf

Mvh
Steen


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen