DB Cargo med ny intermodal shuttle Taulov-Katrineholm (Generelt)

af andersj @, Aalborg, søndag 15. november, 2020, 16:27 (18 dage siden)

Pressemeddelelse fra DB Cargo Scandinavia.

DB Cargo Scandinavia lancerer ny grøn transport

D. 10. november 2020 kørte DB Cargo Scandinavia den første Scandinavian Rail Shuttle fra Taulov til Katrineholm ved Stockholm i Sverige, og det er dermed den første direkte, intermodale baneløsning mellem Sverige og Danmark.

Samtidig er transporten usædvanlig grøn med en CO2-besparelse på op mod 95 procent, hvilket skyldes en kombination af det grønne energimix i det skandinaviske el-net og anvendelsen af moderne elektriske lokomotiver.

”Det er et tog, vi har startet op med stor stolthed. Med afgang om aftenen og kun 13 timers transporttid er det en attraktiv mulighed for virksomheder for at få transporteret deres varer miljøvenligt og effektivt,” siger Thomas Vestergaard, der er Head of International Sales.

Fra vej til bane
Brugerne af Scandinavian Rail Shuttle er netop kunder, der flytter fra vej til jernbane, og det er alt fra konsumvarer til Sverige og papir og stål fra Sverige, der transporteres.

Planen er, at der fra efteråret 2021 kører fem rundløb om ugen.

--
Mvh Anders


Hele emnet:

 RSS Feed af emne


DSB plakat 1950

DSB plakat 1950
DSB plakat 1950 af
Aage Rasmussen
Pris: 249,- kr.
 Køb 
Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen