6 min drift på vej. (Generelt)

af KKLD, tirsdag 17. november, 2020, 18:53 (16 dage siden) @ Frank Poulsen

Det er da noget af et tilbageskridt, især når man tænker på at den kørte med 4-min drift for 10 år siden så vidt jeg husker.

Siger rygtet noget om det er midlertidigt?


Jo, men 4-minuttersdriften var så vidt jeg husker udelukkende med de korte SE-togsæt. Man prøvede at se, om man med 4-minuttersdrift kunne undgå at sætte lange tog ind. Det kunne man så ikke. I forhold til 6-minuttersdrift bliver det med SA på alle afgange. Da der er høj frekvens på Ringbanens mange skiftestationer, gør det i de fleste tilfælde ikke det store, om der køres hvert 5. eller 6. minut.

Og ja. Det er kun midlertidigt.


Jeg var nysgerrig på kapaciteten så lavede lige en hurtig udregning. Ret mig endelig hvis jeg har regnet forkert.

SA (4 vogne) i alle afgange hvert 6. minut (10 tog i timen) svarer til 40 vogne i timen.
SE (2 vogne) i alle afgange hvert 4. minut (15 tog i timen) svarer til 30 vogne i timen. Jeg tænker at dette er bedst for passagererne. Det kan godt være at der er færre vogne, men man kan sprede sig meget bedre ud. Tænker ikke at 3-minutters drift med SE er realistisk, selvom det også svarer til 40 vogne i timen.


Men hvis 40 vogne i timen i dag er fyldt op, så nytter det jo ikke at de kan sprede sig mere i 30 vogne... Det er 25% færre vogne.... Det er altså faktisk ret meget. Og hver 4. eller hver 6. minut. Jeg vil da skide hul i de 2 min hvis jeg til gengæld oftere er sikret en siddeplads. Men der er jo ingen der siger vi skal være enige.

Du har helt ret.

Jeg skulle måske have nævnt at nu med corona kunne der godt være plads nok til folk.


Men det bedste efter min mening er at vente med at rulle det ud til det virker.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen