Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Avatar

Toganmeldelser Randers-Aalborg Lufthavn generelt (Jernbanen i dag)

af Thomas Boberg Nielsen ⌂, Spor 44, Godsbanen, Aalborg, 18/12 2020, 09:42 (1223 dage siden) @ Thomas Boberg Nielsen

En orientering til de af jer som månedligt følger med i de toganmeldelser, som Banedanmark sender til mig.

Indtil nu er det foregået på den måde, at jeg, hver gang vi passerer et månedsskifte, anmoder om aktindsigt i de toganmeldelser, som er udstedt i den måned, vi er gået ud af. Det er i henhold til offentlighedsloven ikke muligt at anmode om aktindsigt i fremtidige toganmeldelser.

Indtil nu har der ikke været de store problemer. Banedanmark har hver måned sendt de ønskede toganmeldelser. Måske. For Banedanmark har ikke medsendt en aktliste, således at det kunne kontrolleres, at Banedanmark "havde fået alt med". Det er jævnligt sket, at der simpelthen har manglet toganmeldelser. Ikke fordi disse var undtaget fra aktindsigten, men simpelthen fordi Banedanmark ikke har styr på deres system. Det har jeg brokket mig lidt over til Banedanmark, og har for gud ved hvilken gang foreslået dem at lægge alle toganmeldelser ud på nettet (med undtagelse af de, der i henhold til loven kan undtages. Hvilket i øvrigt må være ganske få (kongehuset, atomvåben, osv. osv.)).

Når jeg har kunnet opdage, at Banedanmark ikke "har fået alt med", skyldes det udelukkende, at jeg tilfældigvis har været i besiddelse af nogle toganmeldelser, som jeg har modtaget på anden vis.

Banedanmark nægter at udlevere en aktliste, og henviser til, at der tale om et dataudtræk. Med andre ord afskæres offentligheden i at kontrollere, om Banedanmark lever op til offentlighedsloven. Det er uholdbart.

Nu er aktindsigt i toganmeldelser måske ikke noget, der vælter ministre eller regeringer. Det er det principielle og den kafkaske måde, som Banedanmark opfører sig på. Jeg har meddelt Banedanmark, at "sagen" efter nytår vil blive indklaget til ministeriet - og ved et eventuelt afslag fra ministeriet til Folketingets Ombudsmand. Det kan lyde voldsomt, men det er nu engang sådan, forretningsgangen er skruet sammen i henhold til loven. Og så fatter jeg i øvrigt ikke, at Banedanmark ikke bare lægger de toganmeldelser ud på nettet. Jeg fatter simpelthen ikke, at de stritter så meget imod. Det er TKG-sagen om igen.

Jeg er opmærksom på, at ovenstående vil være en rød klud for mange. Sådan må det så være.

Med venlig hilsen

Thomas Boberg Nielsen


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak