Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Ny bane ved Vejle Fjord - projektstart fremrykket 3 år (Jernbanen i dag)

af My1202, 26/12 2020, 09:38 (1188 dage siden) @ Poul Brandt

Anlægsstatus 2. halvår 2020 og Banedanmarks Anlægsplan 2030 2. halvår 2020

.
Jeg bemærker at seneste tidspunkt for beslutning om Ny bane på tværs af Vejle Fjord er fremrykket med 3 år fra 31. december 2024 til 31. december 2021. Vel at mærke uden at sluttidspunktet (K31) er ændret!

Det er altså ret dramatisk.

Til sammenligning har man hele tiden regnet med at det ville tage 8 år at anlægge ny bane Hovedgård-Hasselager. (Beslutning 31. december 2022. Drift fra K31).

Men 6 år for Vejle Fjord forbindelsen var godt nok også optimistisk, ikke mindst, hvis man skal bore en tunnel, hvis dimension end ikke er fastlagt endnu (man nåede det ikke i VVM arbejdet, da ideen om en tunnel kom ret sent i projektet).

Men det er måske netop på grund af tunnelen at projekttiden er øget med 3 år. Hidtil har Banedanmark/Vejdirektoratet regnet med at det ville blive en bro. Men med den nuværende regering (og støttepartier) kan det meget vel blive en boret tunnel. En tunnel er godt nok lidt dyrere, men skæmmer Vejle Fjord mindst muligt og er den miljømæssigt mest skånsomme løsning (der skal ikke graves i fjorden).

(Og så kan den forresten let dimensioneres for 300 km/t :).

Tak for link. Interessant løsning.

Desværre stort set lige uambitiøst og meget lidt fremtidssikret ifald man ønsker større passagerantal, øget godsmængde på skinnerne og reduceret trængselproblemerne ind mod de 4-5 største byområder.

Strækningen København-Aarhus vil fortsat efter sporudretning og elektrificering kun være op til 200 km/h på vel 2/3 af turen.
Der skal fortsat fra Ringsted til Odense og over Lillebælt og på nær den nye forbindelse udenom Vejle være 2 spor til "højhastighedstog" diverse regionaltog og godstog.

Alt i alt en model som sikrer at der fortsat vil være meget stor risiko for forsinkelser, aflysninger og det vil næppe være attraktivt for flertallet af de rejsende i myldrertiden.

Måtte det være tilladt at foreslå "fremtidens tog" erstattet af det mere realistiske "fortidens tog" thi på jernbanen vil Danmark efter 2040 fortsat halte langt efter flertallet af de europæiske lande.

Rigtig ærgerligt at vi ikke kan gøre det bedre.

--
[image]


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak