Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Avatar

Brande station - 2020 (+4 fotos) (Jernbanen i dag)

af Ove Nygaard, 29/12 2020, 11:31 (1212 dage siden) @ ivar

Ja, flot station, hvor jeg "huserede" fra 01.05.1957 - 30.04.1958, og som "afløser" under roe-og juletræskampagnen i 1958, hvor det gik "vildt for sig"!
Stationsforstanderen var "Kongelig Vejer og Måler", som gav en pæn "biindtægt" til den beskedne stationsforstanderløn - stationen var klassificeret så flot som i gamle lønramme 4, som gav en "krone" på skulderen af uniformen, udover "kronerne i kassen". Vejerjobbet betød, at stationsforstanderen af og til dukkede op på stationen "uden for tjenestetiden", fordi han skulle "hente vejebrikker", men selv om der ofte var "munter stemning" på kontoret - læs: Godt indbyrdes arbejdsmiljø, af og til med "parodier" på kendte og ukendte personer - lod han sig ikke mærke med noget, ej heller da han ankom midt i en parodi på ham selv! Han blev dog lidt forbløffet, da August Veng, en remisearbejder, der var blevet "omskolet" til overportør, og som var i ordets bedste forstand hylende morsom, en aften kom farende ind gennem stationskontoret direkte hen til det "tomme" stationsforstanderkontor, og sagde med høj røst:" Nå, sidder du her, din gamle gnier, medens vi andre må knokle for at få godstogene af sted til tiden"!;-)

Kontoret var ikke "tomt", for stationsforstanderen var diskret listet ind gennem døren fra mellemgangen for at "hente vejebrikker", og vi kunne ikke nå at stoppe August, da han strøg forbi "pyramideomstilleren", hvor man var optaget hele tiden med omstillinger udover "alt det øvrige". Den forbløffede stationsforstander så blot op et øjeblik, og sagde:" Hvad er det, De siger, hr. Veng", men mere skete der ikke, idet bemeldte August Veng skyndsomst fortrak til rejsegodset og videre "ud i aftenmørket" og pligterne ved rangermaskinen! Da der var faldet ro over stationen, efter at tog 2730 var afgået tungt læsset sydpå, reagerede vi alle således; :-D :-D :-D :-D :-D

Det var "den korte version", og måske lidt "duk & væk"!

Godt nytår

Ove af Erritsø


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak