HH-forbindelsen - Information til offentligheden (Trafikpolitik)

af Niels Bak, søndag 03. januar, 2021, 12:38 (205 dage siden) @ P.Jensen

Europasporet - hvor langt ned i undergrunden skal det for ikke at give rystelser som der klages over ved Metroen? Et lille metrotog er af en noget anden vægtklasse end et langt godstog, der tilmed larmer mere. Igen hvorfor skal man tage gods - som næsten 100% ikke er Danmark vedkommende - igennem centrum af København? Hvor i verden har man bevidst anlagt en godsbane direkte under centrum af en by af Københavns størrelse??

Både Washington D.C. og Baltimore har godstunneller lige under centrum. Ingen af tunnellerne er nye, men de er begge under udvidelse til at kunne rumme en betydeligt øget trafik med containere i dobbelt højde og for Washingtons vedkommende dobbeltspor.

Men det ændrer ikke ved at at du har ret i at det er en miljømæssig udfordring at lægge den gennem byen, og især projektet i Washington har været ret kontroversielt. Det endte dog med at blive foretrukket frem for en (endnu dyrere) løsning, som ville bygge en helt ny bane rundt om byen.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

DSB MY1103Svenska-lok
Ringsted i snestorm
Ringsted i snestorm

Webmaster Tommy Nilsson var den 28. december 2001 i Ringsted midt i en snestorm. Det kom der denne fotoreportage ud af. Det lykkedes at holde kameraet nogenlunde fri for sne selv om sneen væltede ned.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med takCopyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen