Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Gods forslag (Generelt)

af andersj, Aalborg, 5/1 2021, 02:18 (1206 dage siden) @ Frank Poulsen

Men igen lige lidt opfølgning.

En ting er at man kan lave et spor dertil og den terminal har kapacitet. Men det nytter jo ikke noget hvis det er virksomheden i Solrød der skal bruge varerne...

Det handler jo netop om at stoppe der hvor der er behov for varerne i givet fald. Det kunne jo være Sportsmaster havde et central lager, så kom der måske massevis af containere til Hamborg fra Asien med sportstøj (rent gætværk det her), og så godstog derfra til Skandinavien hvor man så lige holdt der på vejen, så nytter det jo ikke de containere bliver aflæsset/tømt i Høje Tåstrup hvis de skal bruges i Solrød

Igen, det handler jo om at finde ud af hvem der skal være der, og om der er muligheder, men jernbanen er der i hvert fald meget nær!

Men hvorfor så placere virksomheden i Solrød? Der er utallige logistikfirmaer og lagre ved Ølsemagle/Lille Skensved hvor en kombiterminal har væsentligt bedre chancer for at blive finansieret og brugt, og der ville nok også være fint plads i Høje Taastrup. Jeg ville jo heller ikke bygge en ny fabrik i Herning, hvis planen var at varerne skulle transporteres med skib.

Det er måske mere et planlovsproblem, at man i Region Hovedstaden måske skulle planlægge så store virksomheder på regions niveau fremfor kommunalt niveau. Eller måske endda på nationalt niveau når det gælder belastningen af infrastrukturen, som jo i det her tilfælde er statslig for både jernbane og motorvej.

--
Mvh Anders


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak