Hastighed Hamborg-Lübeck (Jernbanen i dag)

af andersj @, Aalborg, lørdag 09. januar, 2021, 16:38 (14 dage siden) @ anho

Så vidt jeg husker skal den 'nye' bane Lübeck-Puttgarden erstatte den gamle, og genbruge visse strækninger hvor sporene er tilpas lige. Så det er mere "ekstrem kurveudretning" end det er "spritny bane".

Det værende sagt, så bliver der nedlagt et par stationer, og andre bliver flyttet, for at kunne foretage denne udretning - så det er en meget dybtgående opgradering.

Den røde linje er den kommende linjeføring og den orange er de steder hvor den eksisterende linjeføring nedlægges. Det kommer især til at gå ud over de populære ferie- og udfulgtsdestinationer ved Timmendorfer Strand og Scharbeutz. Oldenburg mister også sin central beliggende station, der flyttes udenfor byen.

Der elektrificeres også ind til Neustadt ad den gamle linjeføring, så de nye Stadler KISS kan køre direkte Hamburg-Neustadt og Hamburg-Travemünde med driftskobling i Lübeck. Det er endnu ikke besluttet hvilke regionaltog der skal køre til Burg.

Tryk på billedet for at se det i større størrelse.

[image]

--
Mvh Anders


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med takCopyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen