Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Tunnel Helsingør Helsingborg (Generelt)

af KKLD, 14/1 2021, 12:26 (1197 dage siden) @ Poul Brandt

Har lige set TV2 lorry der var indslag om at Skåne len havde projekt om togtunnel mellem de 2 byer og vej tunnel lidt længere sydpå, cirka ved Espergærde. Man ville også være med finansiering på byggeriet, spændende om så trafikselskaberne kan blive enige om hvilke tog man regner med der skal køre der, men de første 10 år er der nok ikke etableret noget.
Med venlig hilsen

Bent Jensen


.
Der verserer rygter om at økonomien i togforbindelsen er så elendig, at en enkeltsporet tunnel for S-tog er at foretrække. (Forudsat kystbanen omlægges til S-tog).

Hvor kan man læse mere om disse rygter?

Og er der kommet mere information for nylig om S-tog til Kystbanen?

Det sidste jeg kan finde er denne rapport fra 2011: https://www.trafikstyrelsen.dk/da/-/media/TBST-DA/Kollektiv-trafik/Lister/Publikationer...
Der står bl.a.: "S-togsbetjening til Helsingør foreslås etableret ved at omlægge strækningen Hellerup-Helsingør til ren S-togsbetjening. Øresundstog til og fra Sverige får endestation i Hellerup. Den funkti- onsmæssige adskillelse forventes at betyde, at Kystbanen får en markant bedre regularitet. S- togsbetjening til Helsingør vil kun være fordelag- tig, hvis den kombineres med en bedre tog- betjening."


Hele emnet:

 RSS Feed af emne


Snabbtåg för 250 km/t
Snabbtåg för 250 km/t

Tomas Larsson har skrevet denne artikel (på svensk) om nye højhastighedstog til DSB samt om den tekniske udvikling af højhastighedstog i Tyskland. Læs bl.a. om de nye Vectron lokomotiver og hvor man får mest for pengene.

Læs mere
DSB MZ1410

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak