Stop for lastbiltrailere over Storebælt (Generelt)

af Georg Schmidt @, torsdag 14. januar, 2021, 23:46 (90 dage siden) @ Mo 568

Vejrforholdene i går den 13/1 var næsten identiske med vejret ved ulykken i 2019. Et lille lavtryk kører fra Skagen i retning Rygen. På vestsiden af dette lavtryk dannes en meget kraftig nordenvind ned gennem Storebælt, den værste vindretning for vestgående godstog, hvor der slet ikke er nogen bremsning af vinden der kommer direkte ind fra nord. Med vindstød på 52 knob på Røsnæs samt 44 på Omø har der formentlig været stærk storm i stødene på vestbroen. Vinden på vestbroen er ganske anderledes end den er på det sjællandske fastland, hvor vinden hele tiden bremses af bevoksning og bebyggelse. Sidst jeg kørte over kunne jeg se, at de oprindelige to vindmålere på vestbroen der i øvrigt var af bedste tyske kvalitet, var skiftet ud med ultrasonic målere, så det eri hvert fald muligt at lave en særdeles nøjagtig profil af vinden på broen.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne


Maribo Sukkerfabrik
Maribo Sukkerfabrik

A/S Maribo Sukkerfabrik blev grundlagt i 1896 af Storkøbmand C. A. Quade i Maribo og to store københavnske firmaer. Allerede to år senere blev fabrikken solgt til De danske Sukkerfabrikker og i denne koncern fungerede fabrikken frem til nedlæggelsen i 1963.

Læs mere
Indsend billeder

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med takCopyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen