Status elektrificering Århus (Generelt)

af Niklas Bygdestam @, fredag 22. januar, 2021, 01:49 (187 dage siden) @ andersj

Det oprindelige elektrificeringsprojekt blev stoppet af Nyrup-regeringen tilbage i 1990’erne. Det trak så købet af IC4 med sig.

Var det fler banor som de planerade att elektrifiera efter att Öresundsbron blev klar, men som stoppades? Som till Esbjerg? Eller mot Rødby? Och kanske vidare från Århus mot Aalborg?


Disse strækninger var også en del af lov nr. 201 om elektrisk togdrift fra 23. maj 1973:

  • Fredericia-Aarhus
  • Aarhus-Aalborg
  • Aalborg-Frederikshavn
  • Lunderskov-Esbjerg
  • Roskilde-Kalundborg
  • Ringsted-Rødby

Tack! Det var intressant! Med andra ord egentligen alla viktigare banor. Men banan till Sønderborg ingick inte i de ursprungliga planerna från 1973? Det är intressant att man valde elektrifiering till Sønderborg, men inte till Århus.


Banerne er fra denne artikel fra 2001 hvor der allerede var elektrificeret til Sønderborg. Så det var de baner der manglede i 2001: https://ing.dk/artikel/indsigt-sidste-stop-eltog-42736


Tack! Inressant läsning! Det visar ju bara hur fel de hade på den tiden. De satsade på IC4, när de borde ha satsat på att fortsätta elektrifieringarna istället.

Nu blev det istället någon sorts svensk-tysk transit. En svensk-tysk transitbana mellan Öresundsbron och Padborg, fast med två avstickare, en till Helsingør och en till Sønderborg.

--
Niklas Bygdestam
[image]


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med takCopyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen