Havarikommissionen (Generelt)

af Mogens-sociolog, fredag 22. januar, 2021, 15:41 (38 dage siden) @ larsht

Havarikommissionen er en uafhængig myndighed under Transport- og Bygningsministeriet og Boligministeriet. Havarikommissionen som undersøger havarier, ulykker og hændelser inden for luftfart og togdrift i henhold til lov nr. 198 af 3. maj 1978 om luftfart og lov nr. 323 af 5. maj 2004 om ændring af lov om jernbanesikkerhed mv. Der er en beredskabsordning med rådighedsvagt indenfor såvel luftfart som jernbane. Havarikommissionen har som opgave, at fremsætte rekommandationer med henblik på at forebygge havarier og hændelser baseret på uvildige undersøgelser af havarier og hændelser.
Det er Havarikommissionens opgave på basis af uvildige undersøgelser af havarier og hændelser, at komme med anbefalinger, der skal forhindre, at en lignende ulykke gentager sig. Trafikstyrelsen kan vælge at følge anbefalingerne og udmønte dem i direktiver. Men Havarikommissionen er for flere år siden ophørt med at komme med anbefalinger, der kan forhindre gentagelser. Trafikstyrelsen og trafikministeriet har ikke formået at leve op til deres forpligtelser. Det er således blot et spørgsmål om tid, inden den næste ulykke vil indtræffe.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

HectorrailSvenska-lok
3 flyttefirma tilbud

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med takCopyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen