Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

ÖBB vil renovere sovevogne til Tyskland-Sverige tog (Generelt)

af andersj, Aalborg, 28/1 2021, 16:06 (1182 dage siden) @ Svend


Det er nok ikke vognene der er problemet. Problemet i ÖBB/DSB samarbejdet er der der manglende muligheder for at vedligeholde vognene ved Bruxelles. Vognene kan på sigt blive vedligeholdt hos DSB i Næstved, hvorved ÖBB/DSB så kan køre toget til en hvilken som helst destination.

ÖBB/DSB samarbejdet analyserede sig i maj 2020 frem til at Malmö-Aachen ville være realistisk til august 2022, da det er mulighed for vedligehold der.


Mon ikke det bliver den der ejer materiellet, der selv kommer til at vedligeholde det. Det er ret normalt .......

Jo og ejeren bliver hverken ÖBB eller DSB. Det ses også i det første indlæg at ÖBB vil sælge sovevognene og leje dem af den nye ejer.
Aachen + Personvogne = Talbot Services GmbH (mit gæt).

Citat fra DSB analysen:
På kort sigt, fra 2022 til omtrent 2025, er det vedligeholdet, som bliver begrænsende for destinationen. Lokomotiverne vedligeholdes i København. Vognene kan dog hverken vedligeholdes i København eller Malmö, da der ikke findes en tilstrækkelig lang værkstedshal. Vedligeholdet skal derfor ske i den anden ende af linjen ved den europæiske destination. Den udbyder, som vognene skal lejes fra, har peget på området omkring Köln-Aachen som en mulighed, da der her findes en egnet facilitet.

--
Mvh Anders


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak