Engelbrecht: "Vi vil opleve, at jernbanen kommer ind i ..... (Generelt)

af My1202, torsdag 18. februar, 2021, 14:49 (78 dage siden) @ Scharfenberg

Hvad med at gøre alt offentlig transport gratis i DK?

"Samlet ses, at gratis kollektiv transport i hele Danmark vil give en stigning i det årlige persontransportarbejde i kollektiv transport i Danmark på 126%. Samtidig reduceres trafikarbejdet i bil med 4,6% ligesom cykel og gang begge reduceres med ca. 21%. De direkte provenueffekter af dette er en omkostning på 9,4 mia. kr. årligt. Tiltaget vil give en reduktion i CO2-udledningen på 0,3 mio. ton årligt, mens den samlede velfærdsøkonomiske effekt på eksterne omkostninger ekskl. kapacitetsudvidelser bliver en gevinst på 0,35 mia. kr. årligt."

Kilde er side 4 i rapporten: https://www.ft.dk/samling/20191/almdel/tru/bilag/236/2151774.pdf


Politikerne vendte tomlen nedad, fordi 1) Det kostede 9,4 mia. kr. årligt mod 2) en relativ beskeden gevinst på 350 mio. kr. årligt og ellers ret begrænsede positive effekter (biltrafik reduceres kun med 4,6 % og gang og cykel reduceres med 21 % - vi vil jo gerne have at folk motionerer mere, ikke mindre). Desuden er der også en meget begrænset reduktion på CO2.

De glemte betydningen af en fjernelse af befordringsfradraget.
De evnede ikke at fratrække udgiften til opkrævning af billet og kontrol.
De opgav at medregne de sparede udgifter til vedligeholdelse af vejnettet, nyanlæg og sparede udgifter til sygehusophold og invalidepension grundet færre ulykker.

Så ubrugelig rapport!

--
[image]


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med takCopyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen