Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Taksttanker - (var; Engelbrecht: "Vi vil opl..) (Generelt)

af larsht, 18/2 2021, 22:06 (1160 dage siden) @ RasmusR

Heldigt at du skriver klippekort i flertal, for den store fordel ved rejsekortet er netop at man slipper for at have 5 -6 klippekort, som man skal huske at have det rigtige udvalg med af, alt afhængig af om man skal til den ene eller den anden by - eller på tværs af landet.

Men nu er jeg så heldig at være udstyret med et intelligensniveau, der gør mig i stand til at regne ud, at rejsekortet både betyder et mindre beløb bundet i klippekort - og billigere rejser, fordi de ikke længere beregnes i hele klip, men ud fra den faktisk rejste strækning.


Du har ret - men det er en konsekvens af bevidste handlinger fra takstfællesskabets side.

I gamle dage, hvor 7 zoner (i hovedstadsområdet) var lig med alle zoner, havde man et blåt og et gult klippekort - og vupti, så kunne man klippe sig til alle kombinationer uden væsentlig merudgift ift. billigste rejse. Og det var billigere at køre med bus og tog dengang, end med Rejsekortet i dag.

Ang. bundet beløb, hvad er så i øvrigt det tekniske argument for at forudbetale? Fx. Brobizz kan hæve det præcise beløb ved hver passage - hvorfor skal man forudbetale til RK?

/R

Nu kan man jo selv skrue på det beløb man ønsker at forudbetale - trods alt.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

ContecRailSvenska-lok

Jernbanebøger

Færgen er i havn om få minutter

Færgen er i havn om få minutter. Pris 270 kr.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak