Taksttanker - (var; Engelbrecht: "Vi vil opl..) (Generelt)

af RasmusR, fredag 19. februar, 2021, 10:15 (76 dage siden) @ krabsen

Hvor er forskellen på at forudbetale et Rejsekort i forhold til de tidligere klippekort?

Forskellen består i, at RK er et elektronisk kort, som "sagtens" kan håndtere mere eller mindre direkte træk på kundens kort/konto.

Klippekort var et papkort uden dette potentiale. Desuden var klippekortet "gratis" i den forstand at prisen var 10x rejsens pris. Når man havde brugt 10 klip, var der ingen penge tilbage på kortet.

Men det er et typisk eksempel på, hvorfor jernbanen ikke udvikler sig. Man har et produkt med nogle naturlige begrænsninger, og disse begrænsninger fører man videre på ny teknik, selv om det ikke er til kundens (eller nogens) fordel.

Det er det samme med zonesystemet - det var lavet for 45 år siden for at man kunne styre sine tropper med de begrænsninger, som ligger i et blækstempel på et papkort. Nu har man proppet systemet ind i RK, selv om der ingen grund er til det - udover den samme argumentation som du bruger ovenfor: Hvad er forskellen i forhold til...?


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Jernbanebøger

Den store bog om tog

Den store bog om tog
Pris 250 kr.

Læs mere

Lokomotivfabrikker

Det Lolland-Falsterske Jernbane-Selskab 1874 - 1924
Det Lolland-Falsterske Jernbane-Selskab 1874 - 1924

Ved Lollandsbanens 50 års jubilæum i 1924 udgav banen denne bog på 110 sider, der fortæller om banens forhistorie, bygning og drift fra åbningen i 1874 til 1924. Teksten er konverteret til HTML.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med takCopyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen