Avatar

Et nyt forum? (Generelt)

af Tommy Nilsson ⌂ @, Ringsted, fredag 19. februar, 2021, 13:53 (8 dage siden)

Dette forum er, som nogen ved, baseret på My Little Forum og denne type af forum er rigtig god, når der postes 30-40 indlæg i døgnet. Det er nemt at have overblik over, hvad der er kommet af nye indlæg, både ved at kigge ned over forsiden og ved at se på oversigten “Seneste indlæg” i højre side.

Når antallet af indlæg overstiger 30-40 i døgnet, bliver det sværere at bevare overblikket, og indlæg der postes i ældre tråde, ryger hurtigt ud i bunden af “Seneste indlæg”, så man aldrig opdager de pågældende indlæg. Endvidere bliver lange tråde sværere at læse, når der bruges “citat”, hvorved hele teksten rykker længere og længere mod højre, indtil tekstspalten kun er 2 cm bred.

Et andet problem er, at alle typer af emner blandes vilkårligt i takt med, at der oprettes nye tråde. Der er godt nok mulighed for at vælge kategorier, men den funktion benyttes sjældent bl.a. fordi den er valgfri.

På det seneste er antallet af daglige indlæg steget kraftigt her i forummet og spørgsmålet er, om ikke det er på tide, at skifte til en mere traditionel type af forum software? Vore svenske kollegaer på Postvagnen.com løb ind i samme problem for et par år siden og valgte at skifte My Little Forum ud med vBulletin (der koster 1.500,- kr. i standardudgaven).

---------------------

Denne tekst har været et stykke tid undervejs og jeg er i mellemtiden nået frem til, at det er på tide at skifte til et andet forumsoftware men hvilket?

Der er umiddelbart følgende krav til et nyt forum:

Det skal være baseret på PHP/MySQL
Det skal kunne redigeres/omprogrammeres frit.
Det skal findes i en fuldt oversat dansk version
Det skal fungere lige godt på storskærm og mobil.
Det behøver ikke at være gratis, men skal ikke koste en bondegård.

Søger man på “forum software php” på Google, får man over 250 millioner resultater, bl.a. denne Wikipedia side:
https://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_Internet_forum_software

Er der nogen, der har gode hhv. dårlige erfaringer med forum software, hører jeg gerne om det.

--
[image]


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

  • Et nyt forum? - Tommy Nilsson, 19/02 2021, 13:53 [*]

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med takCopyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen