Avatar

Limtræsbro over jernbanen Aarhus NV (Jernbanen i dag)

af Kaj Aage Holdt ⌂ @, Køge, mandag 22. februar, 2021, 00:03 (5 dage siden) @ Svend

Citat fra Jyllandsposten:

"Efter sommerferien fik en noget overrasket Per Falk Bredgaard svar fra Banedanmark, der skrev, at man var meget positiv over for en broforbindelse, men ikke kunne hjælpe med finansieringen."

Der står ikke noget om en bro af træ ........


Jeg ikke om vi har læst samme artikel i så fald for i den jeg har læst står der ydermere:


"50 meter og af limtræ

De foreslår at undersøge, hvilke muligheder der er for en broforbindelse, og hvad det ca. vil koste. Derefter skal partierne tage stilling til, om midlerne kan afsættes i forbindelse med budgetforhandlingerne til september.

»Vi bor 1.800 mennesker i Helenelyst, og en bro vil betyde rigtig meget for vores mulighed for at komme ud i naturen,« siger Per Falk Bredgaard.

Han har fået arkitekt Metin Aydin, byrådskandidat for De Radikale, til at lave tegninger af broen. De indgår i forslaget til byrådet.

»Broen kan laves i en længde på 50 meter og kan udføres i buede limtræsdragere, der både fungerer som den bærende konstruktion og værn. Konstruktionen i træ kan bidrage til at nedbringe prisen markant sammenlignet med en brokonstruktion i stål eller beton,« skriver S, V, K og R."


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med takCopyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen