Høring om lokalbanernes fremtidige drift og vedligeholdelse (Trafikpolitik)

af Niels Munch @, onsdag 24. februar, 2021, 17:30 (50 dage siden) @ Thomas Boberg Nielsen

Høringen blev gennemført i dag og kunne overværes via Teams eller Folketingets hjemmeside, hvor en video derfra samt de anvendte power-point præsentationer vil blive oplagt.

https://www.ft.dk/udvalg/udvalgene/TRU/kalender/53386/hoering.htm .

Høringen bekræftede bl.a., at der aldrig er blevet foretaget en opdatering af de "fremtidige" reinvesteringer, der blev indarbejdet i den oprindelige aftale af DEC 2000 mellem staten og dengang Amtsrådsforeningen; aftalen tager således ikke højde for de aktuelle sporfornyelsesbehov, hvor Østbanen og Lemvigbanen er de mest påtrængende, eller de kommende.

Generelt var både transportministeren samt TRU-medlemmer og andre indlægsholdere ganske positive omkring lokalbanerne og den opgave, de løser; men regionernes økonomi er jo ikke et anliggende for Transportministeriet.

Det ligger således stadig åbent, om lokalbanernes infrastrukturbehov kan blive indarbejdet i en kommende statslig investeringsplan - som vist har været på bedding længe .....

Det var på ingen måde på tale evt. at flytte ansvaret for lokalbanerne fra regionerne.


M.v.h.
Niels


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med takCopyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen